9. klasse

I 9. klasse skal du vælge, om du vil begynde på en uddannelse for unge, et 10. klasse-forløb, eller et andet afklaringsforløb, der kan gøre dig klar til en ungdomsuddannelse.

Den 1. marts skal din ansøgning sendes til det uddannelsessted eller den skole, du helst vil begynde på efter 9. klasse.

Det modtagende uddannelsessted eller 10. klasse-skole skal bruge din ansøgning til at tilrettelægge dit uddannelsesforløb.

I 9. klasse er der forskellige muligheder for at komme i erhvervspraktik. Det kan du læse mere om her.

Er du erklæret ikke uddannelsesparat i 8. klasse, eller er du uafklaret med hensyn til, hvad du skal efter 9. klasse, kan du komme i et brobygningsforløb til en uddannelse for unge. Det kan du læse mere om her.

Der er mulighed for at få tilknyttet en mentor, som kan støtte dig ved overgangen fra skolen, til det du skal efter skolen. Du, dine forældre og skolen skal være enige om, at det er en god ide. (link)

Siden 0. klasse er du blevet undervist i UJ, som betyder "Uddannelse og Job", så du i 9. klasse kan træffe dit personlige karrierevalg på baggrund af egne ønsker og forudsætninger.
Du bliver i stand til at kunne vurdere sammenhænge mellem uddannelse og erhvervs- og jobmuligheder.

Se eksempler på hvad UJ forløb kan indeholde. (link er på vej) 

Du får udleveret hæftet "Fremtidsparat" om ungdomsuddannelser i Region Sjælland.

Du kan også gå ind på ug.dk, hvor du kan læse om alle uddannelsesmuligheder i Danmark og i udlandet.

Her kan du ligeledes få inspiration gennem Jobkompasset, Uddannelsesvælgeren, Adgangskortet, Uddannelsesystemet og Jobcity.