Nye tiltag på vej i grundskolevejledningen

Grundskolevejlederne i UU Slagelse har for nylig været samlet for at udvikle nye materialer og tiltag til vejledningen i grundskolerne.

Susan Tangrid, koordinator for grundskolevejledningen udtaler:

- Blandt andet arbejder vi med at sætte fokus på vores samarbejde med forældrene, og vi udvikler nye måder at arbejde på, når vi er ude i klasserne.

Så I kan godt begynde at glæde jer til flere aktiviteter i den kollektive vejledning, som bliver mere hands-on og baseret på teorien om karrierelæring

Karrierelæring er en rigtig god metode at bruge, når man vil afdramatisere de unges uddannelsesvalg, og den lægger meget større vægt på at lære om job og uddannelser end om, hvad man skal vælge til sidst. Eleverne skal i sidste ende bruge al den nye viden til at kunne træffe et godt valg for sig selv, som tager højde for elevens interesser og evner.

I forhold til forældregruppen er vi godt i gang med at nedsætte en gruppe af interesserede forældre, som gerne vil hjælpe og sparre med vejlederne omkring de behov en forældre kan have, når de skal tale uddannelse og job med sit barn.

 Vi vil gerne stille de værktøjer, informationer eller samtaler til rådighed, som der er behov for, og derfor vil vi gerne rådføre os med forældrene, som jo er de bedste til at vurdere, hvad der er brug for.

Vi glæder os rigtig meget til det kommende samarbejde.

Grundskole-teamet

                                     

Grundskolevejlederne i UU Slagelse arbejder ihærdig på at sætte nogle nyt tiltag i søen til gavn for eleverne i grundskolen.